O’QUVCHILARDA IJOBIY MEN-KONSEPSIYASINI SHAKLLANTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI - Normatova Nilufar Jummanazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarda  ijobiy  Men-konsepsiyasini shakllantirishning  psixologik-pedagogik  asoslari  hamda  ushbu  jarayonda  maktab psixologining  o‘rni  yoritilgan.  Shaxsning  o‘zini  anglashi,  o‘z  qadr-qimmatini baholashi, o‘z imkoniyatlariga ishonchi va ijtimoiy muhitga moslashuvi ijobiy Men-konsepsiyasining  muhim  tarkibiy  qismlari  sifatida  tahlil  qilingan.  Shuningdek, o‘quvchilarning  psixologik  farovonligini  ta’minlash,  o‘ziga  bo‘lgan  ishonchni rivojlantirish,  salbiy  o‘zini  baholash  holatlarining  oldini  olish  hamda  shaxsiy salohiyatni  yuzaga  chiqarishda  maktab  psixologining  diagnostik,  profilaktik, rivojlantiruvchi va maslahat beruvchi faoliyati ilmiy jihatdan asoslangan. Maqolada ijobiy  Men-konsepsiyasini  rivojlantirishga  xizmat  qiluvchi  zamonaviy  psixologik metodlar va amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.