MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALARNING KREATIVLIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Abdurashidova Nilufar Abduvohid qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda kreativlik va ijodiy  fikrlash  kompetensiyalarini  shakllantirishning  pedagogik-psixologik  asoslari hamda uni amaliyotga joriy etish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim tashkilotlarida kreativ ta’lim muhitini yaratish, innovatsion texnologiyalardan foydalanish va tarbiyachining ijodkorlik salohiyatini oshirish tizimi tahlil qilingan.