MAKTABGACHA KATTA YOSHDAGI BOLALARDA BADIIY ADABIYOT ORQALI NUTQNI O‘STIRISH METOD VA VOSITALARI - Davlatova Shahzoda Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  maktabgacha  katta  yoshdagi  bolalarda  nutqni rivojlantirishda  badiiy  adabiyotning  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  bolalarning lug‘at  boyligini  oshirish,  bog‘lanishli  nutqini  shakllantirish  hamda  ijodiy  fikrlash qobiliyatlarini  rivojlantirishda  qo‘llaniladigan  samarali  metod  va  vositalar  tahlil qilingan. Ertak, hikoya, she’r va boshqa adabiy janrlarning ta’limiy imkoniyatlari ochib berilgan.