RUHIY KASALLARNI OVQATLANTIRISH USULLARI - Xolmirzayeva Ibodatxon A’zamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ruhiy  kasalliklarga  chalingan  bemorlarni  parvarish  qilishda  to‘g‘ri ovqatlantirish  muhim  ahamiyatga  ega.  Ruhiy  kasalliklar  natijasida  bemorlarda ishtahaning pasayishi, ovqatdan bosh tortish, ovqatlanish tartibining buzilishi, ovqatni yutish  qiyinlashishi  yoki  ovqatlanishga  bo‘lgan  qiziqishning  yo‘qolishi  kuzatilishi mumkin.  Shuning  uchun  tibbiyot  xodimlari  va  parvarishlovchilar  bemorlarning ovqatlanishiga alohida e’tibor berishlari zarur.