SODDALASHTIRILGAN FIZIOTERAPIYA MUOLAJALARI - Arslonqulova Nodiraxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Fizioterapiya — bu organizmni davolash va reabilitatsiya qilishda tabiiy va fizik vositalardan  foydalanuvchi  tibbiyot  sohasi.  U  kasalliklar,  jarohatlar  yoki  jarrohlik operatsiyalardan  keyingi  tiklanish  jarayonlarini  tezlashtirishga  xizmat  qiladi. Fizioterapiya  og‘riqni  kamaytirish,  mushak  va  bo‘g‘imlarning  harakatchanligini tiklash,  qon  aylanishini  yaxshilash  va  yallig‘lanishni  kamaytirish  kabi  vazifalarni bajaradi.   Soddalashtirilgan  fizioterapevtik  muolajalar  —  bu  oddiy  va  ko‘pchilik  uy sharoitida bajarishi mumkin bo‘lgan usullar bo‘lib, ular maxsus murakkab uskunalarni talab  qilmaydi.  Shu  bilan  birga,  ular  professional  fizioterapiya  dasturining  muhim qismi hisoblanadi.