ELEKTR BILAN DAVOLASH - Arslonqulova Nodiraxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Elektr  zaryadlarning  tartib  bilan  joylangan  harakati  elektr  toki  deb  ataladi. Metallarda  elektr  toki  elektronlarning  sekin  va  tartibli  harakatidan  iborat  bo‘ladi. Biologik  muhitda,  xususan  inson  organizmida  elektr  tokining  ta’siri  ana  shunday mexanizmga  asoslangan.Elektr  toki  bilan  davolash  doimiy  elektr  tokidan  tashqari impulsli  toklar,  magnitli  va  elektrmagnitli  maydonlar,  yuqori  va  o‘rta  yuqori  tokli maydonlar va chastotalar qo‘llaniladi.