МАРКАЗИЙ ЛИМИТ ТЕОРЕМАСИНИНГ МАСАЛАЛАР ЕЧИШГА ҚЎЛЛАНИЛИШИ - Б.Б.Қаршиев (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация: Эҳтимоллар назариясининг марказий лимит теоремасини барча қишлоқ хўжалик масалаларига татбиқ этиб амалий, иқтисодий хулосалар чиқариш, ҳосилдорликларни  етарли  кафолат  билан  аввалдан  башорат  қилиш  мумкин.  Шу сабабли  ўрганилаётган  белги  эҳтимоллар  назариясининг  марказий  лимит теоремасига асосан нормал тақсимланган тасодифий миқдорлар деб қарашимизга асос бўлиб, хизмат қилади.