3-SINF ONA TILI DARSLARIDA OʻQUVCHILARNING LINGVISTIK KOMPETENSIYALARI USTIDA ISHLASH METODIKASI - M. A. Hamrayev; Ismailova Zebo (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  3-sinf  ona  tili  darslarida  oʻquvchilarning lingvistik kompetensiyalarini rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Lingvistik  kompetensiyaning  mazmun-mohiyati,  uning  tarkibiy  qismlari  hamda boshlangʻich ta’lim jarayonidagi oʻrni tahlil qilingan. Shuningdek, ona tili darslarida oʻquvchilarning  fonetik,  leksik  va  grammatik  bilimlarini  mustahkamlash,  nutqiy faoliyatini  rivojlantirishga  xizmat  qiluvchi  samarali  metod  va  usullar  tavsiflangan. Tadqiqot  natijalari  oʻquvchilarning  til  hodisalarini  ongli  ravishda  oʻzlashtirishlari, mustaqil fikrlashlari va nutq madaniyatini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.