SUN’IY INTELLEKT DAVRIDA O‘QUVCHILARNING TAFAKKUR VA O‘QISH MOTIVATSIYASIDAGI O‘ZGARISHLAR - Karshibayeva Manzura Tojiboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining  ta’lim jarayoniga  kirib  kelishi  natijasida  o‘quvchilarning  tafakkur  jarayonlari  va  o‘qishga bo‘lgan motivatsiyasida yuz berayotgan o‘zgarishlar tahlil qilingan. Sun’iy intellekt vositalarining  o‘quv  jarayonini  individuallashtirishi,  axborotga  tezkor  kirish imkoniyatini  yaratishi  hamda  o‘quvchilarning  mustaqil  fikrlashiga  ta’siri  ilmiy jihatdan  yoritilgan.  Shuningdek,  texnologik  vositalarning  ortiqcha  qo‘llanilishi natijasida  yuzaga  kelishi  mumkin  bo‘lgan  salbiy  holatlar,  jumladan,  tayyor ma’lumotlarga  tayanish,  ijodiy  tafakkurning  susayishi  va  o‘quv  motivatsiyasining o‘zgarishi masalalari ham ko‘rib chiqilgan. Zamonaviy ta’limda sun’iy intellektdan samarali foydalanish bo‘yicha psixologik-pedagogik tavsiyalar berilgan.