SURXON VOHASI FOLKLORINI XALQ CHOLG‘U ORKESTRI UCHUN QAYTA ISHLASHNING ILMIY- METODIK ASOSLARI - Amonova Munisa Shavkat qizi; X.Sh.Raxmatullayev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada Surxon vohasi folklor musiqasining o‘ziga xos lokal xususiyatlari, uning xalq cholg‘u orkestri uchun qayta ishlash (aranjirovka va instrumentovka)  jarayonidagi  ilmiy-metodik  muammolari  va  ularning  yechimlari yoritilgan.  Voha  musiqiy  merosidagi  dostonchilik,  baqshichilik  san’ati,  o‘ziga  xos cholg‘ular  (dombra,  sibizg‘i,  g‘ijjak)  ijro  uslublarini  zamonaviy  orkestr  polyfoniya tizimiga ko‘chirish prinsiplari tahlil qilingan.