PROFILAKTIKA INSPEKTORINING QIZIL TOIFADAGI HUDUDLARDA JINOYATLARNI BARVAQT OLDINI OLISH FAOLIYATIDA HAMKORLIK VA CHORA TADBIRLARNI TAKOMILLASHTIRISH - BAXTIYOROV ISLOM AZIZBEK O’G’LI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  yuqori  xavfli  (qizil  toifa)  hududlarda  jinoyatchilikni  barvaqt oldini olishda profilaktika inspektorlarining roli, hamkorlik mexanizmlari, zamonaviy profilaktik yondashuvlar va xalqaro tajriba tahlil qilinadi. Tadqiqotda qiyosiy-huquqiy, tizimli tahlil, statistik va sotsiologik yondashuvlar asosida jinoyatlarni erta aniqlash, xavfsizlik choralarini optimallashtirish hamda mahalliy hamkorlikning samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqildi. Maqolada yirik shaharlarda kriminogen zonalarni monitoring qilish, raqamli profilaktika texnologiyalari, jamoatchilik ishtiroki va profilaktika inspektorining ko‘p sektorli (multi-agency) hamkorlikdagi o‘rni tadqiq etilgan.