SHARQ MUTAFAKKIRLARI MEROSI ASOSIDA KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI OʻQUVCHILARDA NUTQIY AXLOQIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH - Usmonova Xurshida Aybekovna; Xusanova Nargizaxon Muhammadnazir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  Sharq  mutafakkirlarining  boy  maʼnaviy  merosi asosida  kichik  maktab  yoshidagi  oʻquvchilarning  nutqiy-axloqiy  madaniyatini shakllantirish tendensiyalari, pedagogik shart-sharoitlari hamda ushbu jarayonni dars faoliyatiga  samarali  tatbiq  etish  metodologiyasi  ilmiy  jihatdan  atroflicha  tahlil qilingan.  Boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  ijtimoiy-psixologik  xususiyatlariga tayangan  holda,  muloqot  jarayonida  nutqiy  odob  normalarini  shakllantirishda  Abu Nasr  Forobiy,  Yusuf  Xos  Hojib  va  Alisher  Navoiy  asarlaridagi  tarbiyaviy hikmatlarning didaktik imkoniyatlari ochib berilgan. O‘tkazilgan tajriba-sinov ishlari natijalari  miqdoriy  va  sifat  jihatidan  baholanib,  o‘quvchilar  muloqot  tizimini takomillashtirish yuzasidan amaliy takliflar ilgari surilgan.