KOCHIRMA GAP VA O’ZLASHTIRMA GAP - To’lanmirzayeva Gulira’no, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Nutqning muhim kategoriyalaridan biri bo‘lgan ko‘chirma gap va o‘zlashtirma gap tilshunoslikda alohida o‘rin tutadi. Ular o‘zga shaxs nutqini, fikr va mulohazalarini ifodalashda asosiy vosita bo‘lib xizmat qiladi, nutqiy aloqa va matn qurilishida muhim ahamiyat kasb etadi. Mazkur maqolada o‘zbek tilida ko‘chirma gap va o‘zlashtirma gapning nazariy jihatlari hamda amaliy qo‘llanish xususiyatlari tahlil etiladi. Ularning strukturaviy,  semantik  va  stilistik  xususiyatlari,  shuningdek,  bir-biriga  aylanish jarayonlari  atroflicha  o‘rganiladi.  Tadqiqot  natijalari  o‘zbek  tilining  sintaktik tuzilmalari va kommunikativ strategiyalarini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.