QO'SHMA GAPNING TA'RIFI VA TASNIFI. ERGASH GAPLI QO'SHMA GAPLAR VA ULARNING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Akbarova Nozimabonu (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  o'zbek  tilshunosligida  qo'shma  gaplarning  nazariy  asoslarini, xususan, ergash gapli qo'shma gaplarning ta'rifi va tasnifini chuqur tahlil qiladi. Unda ergash gapli qo'shma gaplarning tarkibiy qismlari, ularning o'zaro bog'lanish usullari va  semantik  munosabatlari  atroflicha  yoritilgan.  Tadqiqot  ergash  gapli  qo'shma gaplarning o'ziga xos xususiyatlari, ularning sintaktik tuzilishi va nutqdagi funksional ahamiyatini ilmiy jihatdan asoslaydi. Maqolada ushbu turdagi gaplarning grammatik kategoriyalari va ularning nutq jarayonidagi ifoda imkoniyatlari ham ko'rib chiqiladi.