TRIGONOMETRIK TENGSIZLIKLAR - Tilavov Qudratbek Rustam o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  trigonometrik  tengsizliklarning  mazmuni,  ularni  yechish usullari  hamda  matematikadagi  ahamiyati  yoritilgan.  Trigonometrik  funksiyalar yordamida  tuzilgan  tengsizliklarni  yechishda  qo‘llaniladigan  asosiy  usullar, trigonometrik  formulalardan  foydalanish  hamda  oraliqlar  usuli  haqida  ma’lumot berilgan.  Shuningdek,  maqolada  trigonometrik  tengsizliklarni  yechish  jarayonida uchraydigan  muammolar  va  ularni  bartaraf  etish  yo‘llari  misollar  asosida tushuntirilgan. Trigonometrik tengsizliklarning algebra, geometriya va boshqa fanlar bilan bog‘liqligi ham ko‘rsatib o‘tilgan.