O‘SMIRLIK DAVRIDAGI PSIXOFIZIOLOGIK O‘ZGARISHLAR HAMDA OTA-ONA VA FARZAND MUNOSABATLARINING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Xamidova Nozima Maxmutaliyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlik davrida kuzatiladigan psixofiziologik o‘zgarishlarning  o‘smir  shaxsining  rivojlanishi,  emotsional  holati  va  xulq-atvoriga ta’siri  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  ushbu  davrda  ota-ona  va  farzand  o‘rtasidagi munosabatlarning  psixologik  xususiyatlari,  yuzaga  keladigan  muammolar  hamda ularni  bartaraf  etishning  samarali  yo‘llari  yoritiladi.  O‘smirlarning  mustaqillikka intilishi, o‘zini anglash jarayoni, emotsional beqarorligi va ijtimoiy moslashuvi bilan bog‘liq  omillar  ilmiy-psixologik  nuqtai  nazardan  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  ota-onalarning farzandlarga nisbatan to‘g‘ri psixologik yondashuvi, qo‘llab-quvvatlashi va samarali muloqot o‘rnatishining ahamiyati asoslab beriladi.