MAKTAB O‘QUVCHILARDA KOMMUNIKATIV KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Maxkamova Ozoda Botirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarda  kommunikativ  ko‘nikmalarni shakllantirishning  psixologik  asoslari  tahlil  qilinadi.  Muloqot  jarayonining  shaxs rivojlanishidagi  o‘rni,  kommunikativ  kompetensiyaning  tarkibiy  qismlari  hamda o‘quvchilarda  samarali  muloqot  ko‘nikmalarini  rivojlantirishga  ta’sir  etuvchi psixologik omillar yoritiladi. Shuningdek, tinglash madaniyati, fikrni aniq ifodalash, empatiya,  hamkorlik  va  nizolarni  konstruktiv  hal  etish  ko‘nikmalarini shakllantirishning  usul  va  vositalari  ko‘rib  chiqiladi.  Maktab  psixologining kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi o‘rni hamda psixologik treninglarning ahamiyati ilmiy-amaliy jihatdan asoslab beriladi.