TA'LIM TIZIMIDA PSIXOLOGNING O‘RNI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA SAMARALI AMALIYOTLAR TAHLILI - Xudoykulova Dildora Mardonovna; Navro‘zova Zuhro Pahlavonovna; Navro‘zova Fotima Pahlavonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida maktab psixologining ahamiyati, funksiyalari  va  faoliyatining  asosiy  yo‘nalishlari  atroflicha  tahlil  qilingan.  Maktab psixologining o‘quvchilar, o‘qituvchilar va ota-onalar bilan olib boradigan kompleks ishlari,  ularning  psixologik-pedagogik  ko‘magi  o‘quv-tarbiya  jarayonining samaradorligini  oshirishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  maqola  mualliflarining Buxoro  tuman  maktablaridagi  amaliy  tajribalari  asosida  psixologik  xizmatni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.