O‘QITUVCHILARDAGI PSIXOLOGIK STRESSNI KAMAYTIRISH: SABABLARI, OQIBATLARI VA SAMARALI YECHIMLAR - Ergashev G‘ofurjon Abduqodirovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqola  o‘qituvchilarning  kasbiy  faoliyatida  yuzaga  keladigan psixologik stressning sabablari, uning shaxsiy va professional faoliyatga salbiy ta’siri hamda  ushbu  stressni  kamaytirish  bo‘yicha  samarali  strategiyalarni  tahlil  qilishga bag‘ishlangan.  Maqolada  stressning  turli  ko‘rinishlari,  uning  o‘qituvchining  dars berish sifatiga, o‘quvchilar bilan munosabatlariga va umumiy maktab muhitiga ta’siri ko‘rib  chiqiladi.  Muallifning  maktab  psixologi  sifatidagi  amaliy  tajribasi  asosida stressni  boshqarish  bo‘yicha  individual  va  tashkiliy  darajadagi  yechimlar,  xususan, maktab psixologining rolini kuchaytirish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.