O‘QUVCHILARNING DARSLARGA BO‘LGAN QIZIQISHINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI: NAZARIY YONDASHUVLAR VA AMALIY TAJRIBA TAHLILI - Ergashev G‘ofurjon Abduqodirovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqola  o‘quvchilarning  darslarga  bo‘lgan  qiziqishini  oshirishning psixologik  asoslari  va  samarali  usullarini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Unda motivatsiya  nazariyalari,  faol  o‘qitish  metodlari,  o‘qituvchi-o‘quvchi munosabatlarining ahamiyati kabi omillar ko‘rib chiqiladi. Maqolada Jizzax viloyati Paxtakor tumani 8-sonli umumiy o‘rta ta’lim maktabi psixologi Ergashev G‘ofurjon Abduqodirovichning  amaliy  tajribasi  asosida  o‘quvchilarning  ichki  va  tashqi motivatsiyasini kuchaytirish, interaktiv va muammoli ta’lim usullarini qo‘llash orqali darslarga  bo‘lgan  qiziqishni  oshirish  bo‘yicha  aniq  usullar  va  ularning  natijalari keltirilgan.