SINONIM SOʻZLARNING MATN BILAN BOGʻLIQ USLUBIY XUSUSIYATLARI - Jumayeva Farida Husniddin qizi; Erdanova Muxlisa Hoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqola oʻzbek tilidagi sinonim soʻzlarning matn bilan bogʻliq uslubiy xususiyatlarini  chuqur  tahlil  qiladi.  Unda  sinonimlarning  matn  ichida  maʼno nozikliklarini  ifodalash,  uslubiy  rang-baranglikni  taʼminlash  va  takrorlanishlarning oldini  olishdagi  ahamiyati  koʻrib  chiqiladi.  Tadqiqot  sinonimlarning  kontekstual qoʻllanilishi,  ularning  uslubiy  yuklamasi  va  matnning  umumiy  taʼsirchanligini oshirishdagi rolini yoritadi. Maqola tilshunoslik va uslubiyat sohasidagi mutaxassislar uchun sinonimiyaning amaliy va nazariy jihatlarini tushunishda muhim ahamiyatga ega.