USMON NOSIR DOSTONLARIDA KOP MA’NOLI SOʻZLAR IFODASI - Erkinova Asila Shuhrat qizi; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  Usmon  Nosir  dostonlarida  koʻp  maʼnoli  soʻzlarning  badiiy ifodasini  tahlil  qilishga  bagʻishlangan.  Unda  shoir  ijodida,  xususan,  “Naxshon”  va “Yurak” kabi dostonlarida soʻzlarning koʻp qirrali maʼnolari qanday uslubiy vosita sifatida qoʻllanilgani oʻrganiladi. Tadqiqot natijalari Usmon Nosirning til boyligidan mohirona  foydalangan  holda  asarlariga  chuqur  falsafiy  va  emotsional  qatlamlar bagʻishlaganini koʻrsatadi. Koʻp  maʼnolilik uning sheʼriyatiga oʻziga xos joziba va teranlik baxsh etib, oʻquvchiga keng tafakkur imkoniyatlarini yaratadi.