MATEMATIK MODELLASHTIRISH VA UNING QO‘LLANILISHI - Toshpulotova Dilfuza Aslamovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  matematik  modellashtirish  tushunchasi,  uning  turlari  hamda turli  sohalardagi  qo‘llanilishi  yoritilgan.  Matematik  modellar  yordamida  real jarayonlarni tahlil qilish, prognozlash va muammolarni samarali hal etish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, iqtisodiyot, texnika, fizika va axborot texnologiyalarida matematik  modellashtirishning  ahamiyati  haqida  ma’lumot  berilgan.  Maqola davomida  matematik  modellashtirishning  ilmiy  tadqiqotlar  va  zamonaviy texnologiyalar rivojidagi o‘rni tahlil qilingan.