MUHAMMAD YUSUF SHE’RLARI MATNIDA PARONIMLARNING IFODALANISHI - Sheraliyeva Marjona Jovli qizi; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  atoqli  oʻzbek  shoiri  Muhammad  Yusuf  she’rlari  matnida paronimlarning  ifodalanishi  va  ularning  badiiy  funksiyasini  tahlil  qilishga bagʻishlangan. Unda paronimlarning poetik nutqda qoʻllanilish xususiyatlari, ularning maʼno  nozikliklarini  yaratishdagi  oʻrni  va  uslubiy  ahamiyati  atroflicha  oʻrganiladi. Tadqiqot  shoir  ijodida  til  birliklaridan  mohirona  foydalanish,  xususan,  paronimlar orqali  ifoda  kuchini  oshirish  mexanizmlarini  ochib  beradi.  Natijalar  Muhammad Yusufning lingvopoetik mahoratini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.