“ALPOMISH” ASARI MATNIDA VULGAR SOʻZLAR - Abduqodirova Marhabo Oʻral qizi; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya “Alpomish”  oʻzbek  xalq  ogʻzaki  ijodining  durdonasi  boʻlib,  asrlar  davomida shakllangan noyob epik asardir. Ushbu maqola doston matnida uchraydigan vulgar soʻzlarni ilmiy-lingvistik nuqtai nazardan tahlil qiladi. Tadqiqotda mazkur soʻzlarning qoʻllanish sabablari, ularning personajlar xarakterini ochishdagi oʻrni hamda asarning realistik  ruhini  kuchaytirishdagi  funksiyalari  oʻrganiladi.  Maqola  “Alpomish” dostonining til boyligini chuqurroq anglashga va uning ijtimoiy-madaniy kontekstini tushunishga hissa qoʻshadi.