ONA TILI DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING MUSTAQIL VA IJODIY FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK ASOSLARI - Usmonova Xurshida Aybekovna; Poziljonova Mohlaroyim (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumtaʼlim maktablarining ona tili darslarida o‘quvchilarning  mustaqil  va  ijodiy  fikrlash  qobiliyatini  rivojlantirishning  dolzarb masalalari  hamda  samarali  metodik  usullari  yoritilgan.  Muallif  anʼanaviy  taʼlim shakllaridan  voz  kechgan  holda,  dars  jarayonida  muammoli  vaziyatlarni  yuzaga keltirish,  guruhiy  muhokamalar  va  zamonaviy  interaktiv  texnologiyalardan foydalanishning  afzalliklarini  tahlil  qiladi.  Maqolada  o‘quvchilarning  mantiqiy mulohaza  yuritish,  o‘z  fikrini  erkin  va  asosli  bayon  etish  ko‘nikmalarini shakllantirishda  o‘qituvchining  yo‘naltiruvchi  (fasilitatorlik)  roli  hamda  amaliy tavsiyalar bayon etilgan.