BOLALAR FOLKLORI – MILLIY MEROS VA TARBIYA MANBAI SIFATIDA - Shodiyeva Shaxro‘za Jovli qizi,; Alijon Esanov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bolalar folklorining kelib chiqishi, rivojlanish bosqichlari,  uning  badiiy-estetik  xususiyatlari  hamda  tarbiyaviy  ahamiyati  keng yoritiladi. Shuningdek, bolalar og‘zaki ijodining jamiyat hayotidagi o‘rni, zamonaviy talqini  va  istiqbollari  tahlil  qilinadi.  Folklor  namunalarining  yosh  avlod dunyoqarashiga ta’siri ilmiy asosda ochib beriladi.