BANKLARNING INVESTITSIYA FAOLIYATI ORQALI HUDUDIY ISHLAB CHIQARISHNI RIVOJLANTIRISH: “HAMKORBANK” ATB TERMIZ FILIALI MISOLIDA TAHLIL - Qulsoatov Jushqin Umirjon o‘g‘li; O.Mirzayev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada banklarning investitsiya faoliyati orqali hududiy ishlab chiqarishni rivojlantirish masalalari “Hamkorbank” ATB Termiz filiali misolida tahlil  qilingan.  Maqolada  tijorat  banklari  tomonidan  ajratilayotgan  investitsiya mablag‘larining hudud iqtisodiyoti va ishlab chiqarish korxonalari faoliyatiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, bank investitsiyalarining yangi ishlab chiqarish quvvatlarini yaratish,  mavjud  korxonalarni  modernizatsiya  qilish  hamda  ish  o‘rinlari  sonini oshirishdagi ahamiyati baholangan.