MAHALLIY BYUDJET DAROMADLARINI SHAKLLANTIRISHDA SAMARADORLIKNI OSHIRISH YO‘LLARI - Sobirjonov Ilhomjon Ismoiljon oʻgʻli; Toshpo‘latov Muxammadsoyib Abduxokimovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalliy byudjet daromadlarini shakllantirishda samaradorlikni oshirish yo‘llari va ularni takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Maqolada  mahalliy  byudjet  daromadlarining  asosiy  manbalari,  ularning  tuzilishi hamda  ularni  oshirishga  ta’sir  etuvchi  iqtisodiy  va  institutsional  omillar  ko‘rib chiqilgan.  Maqolada  soliq  bazasini  kengaytirish,  soliq  ma’murchiligini takomillashtirish,  raqamlashtirish  jarayonlarini  joriy  etish  hamda  hududlarning iqtisodiy  salohiyatidan  samarali  foydalanish  orqali  byudjet  daromadlarini  oshirish imkoniyatlari yoritilgan.