MAHALLIY BYUDJET DAROMADLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA XORIJ TAJRIBALARINING AHAMIYATI - Sobirjonov Ilhomjon Ismoiljon oʻgʻli; Maribjonov Botirjon Ikromjonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mahalliy byudjet daromadlarini shakllantirish va ularni  yanada  takomillashtirishda  xorijiy  davlatlar  tajribasining  ahamiyati  tahlil qilingan.  Maqolada  rivojlangan  va  rivojlanayotgan  mamlakatlarda  mahalliy byudjetlarning  daromad  bazasini  mustahkamlash,  mahalliy  soliqlar  va  yig‘imlar samaradorligini  oshirish,  byudjetlararo  munosabatlarni  takomillashtirish  hamda hududlarning  moliyaviy  mustaqilligini  kuchaytirish  bo‘yicha  amaliy  yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.