TUMAN MAHALLIY BYUDJETIDAN MOLIYALASHTIRILADIGAN MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI TASHKILOTLARINING 4- GURUH XARAJATLARINING TAHLILI - Arabboyev Jasurbek Saidjon o‘g‘li; Maribjonov Botirjon Ikromjonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tuman mahalliy byudjetidan moliyalashtiriladigan maktabgacha  va  maktab  ta’limi  tashkilotlarining  4-guruh  xarajatlari  tahlil  qilingan. Maqolada  ushbu  xarajatlarning  tarkibi,  tuzilishi  hamda  ularning  moliyalashtirish mexanizmlari  yoritilib,  ta’lim  sohasiga  yo‘naltirilayotgan  mablag‘larning samaradorligi baholangan. Maqolda byudjet mablag‘laridan foydalanishdagi mavjud muammolar,  xarajatlarni  rejalashtirish  va  taqsimlash  jarayonlaridagi  kamchiliklar ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  ta’lim  muassasalarining  moddiy-texnik  bazasini mustahkamlash,  resurslardan  oqilona  foydalanish  hamda  byudjet  xarajatlari samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.