O‘QUVCHILARDA TAFAKKUR VA INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI - Bozarova Dilafruz Nizamidinovna; Xalikova Umida To‘g‘aynazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda tafakkur va intellektni rivojlantirishda maktab psixologining  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Tafakkur  va  intellektning  shaxs rivojlanishidagi ahamiyati, ularni shakllantirishning psixologik mexanizmlari hamda maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan rivojlantiruvchi va korreksion ishlar tahlil qilingan.