KASBGA YO‘NALTIRISH JARAYONIDA O‘QUVCHILARNING MAS’ULIYATLI TANLOV QILISH MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Boltayeva Dinora Hasanboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kasbga yo‘naltirish jarayonida o‘quvchilarning mas’uliyatli tanlov qilish madaniyatini shakllantirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Shuningdek,  kasb  tanlashga  ta’sir  etuvchi  omillar,  o‘quvchilarning  kasbiy  o‘zligini anglash  jarayoni  hamda  maktab  psixologi,  pedagog  va  ota-onalarning  bu  boradagi hamkorligi tahlil qilingan.