KASBGA YOʻNALTIRISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH JARAYONIDA OʻQUVCHILARNING MUSTAQIL QAROR QABUL QILISH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Rajabova Noila Egamberganovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  kasbga  yoʻnaltirish  samaradorligini  oshirishda oʻquvchilarning  mustaqil  qaror  qabul  qilish  kompetensiyasini  rivojlantirishning psixologik-pedagogik  jihatlari  yoritilgan.  Shuningdek,  kasb  tanlash  jarayonida oʻquvchilarning shaxsiy qiziqishlari, qobiliyatlari va hayotiy maqsadlarini anglashlari hamda ongli ravishda kasbiy tanlovni amalga oshirishlariga taʼsir etuvchi omillar tahlil qilingan.