FARZAND TARBIYASINING MUHIM JARAYONLARI: PSIXOLOGIK ASOSLAR VA SAMARALI YONDASHUVLAR - Ro‘zmetova Shaxnoza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqola  farzand  tarbiyasining  asosiy  psixologik  jarayonlarini  tahlil qilishga  bag‘ishlangan.  Unda  bolaning  shaxsiyat  shakllanishida  oilaning  o‘rni,  ota-ona-bola  munosabatlarining  ahamiyati,  emotsional  intellektni  rivojlantirish,  o‘zini anglash va ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirish kabi muhim jihatlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada Xorazm viloyati Hazorasp tumani 40-sonli umumiy o‘rta ta’lim  maktabi psixologi  Ro‘zmetova  Shaxnozaning  amaliy  tajribasi  asosida  ota-onalarga  farzand tarbiyasida uchraydigan qiyinchiliklarni bartaraf etish va samarali usullarni qo‘llash bo‘yicha  aniq  tavsiyalar,  shuningdek,  maktab  psixologining  ushbu  jarayondagi  roli yoritilgan.