BOLANING SHAXS SIFATIDA SHAKLLANISHI VA KASB TANLASHIDA OILA VIY MUHITINING TA’SIRI - Mirzayeva Manzura Lutfillayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  oila  muhitining  bolaning  shaxs  sifatida shakllanishi,  dunyoqarashi,  qiziqishlari  va  kasbiy  yo‘nalishini  tanlash  jarayoniga ko‘rsatadigan  ta’siri  yoritilgan.  Ota-onalarning  tarbiyaviy  yondashuvlari,  oiladagi ijtimoiy-psixologik  muhit,  oilaviy  qadriyatlar  hamda  farzand  bilan  olib  boriladigan muloqotning kasb tanlash motivatsiyasini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarning qobiliyat va qiziqishlarini aniqlash, ularni ongli ravishda kasb  tanlashga  yo‘naltirishda  oila,  maktab  va  psixologik  xizmat  hamkorligining muhim jihatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijalariga asoslanib, o‘quvchilarning kasbiy o‘zini  o‘zi  belgilash  jarayonini  qo‘llab-quvvatlashga  qaratilgan  amaliy  tavsiyalar ishlab chiqilgan.