OLIY TA’LIMDA “ART-IJODKORLIK” VA “PEDAGOGIK KOMPETENSIYA” TUSHUNCHALARININING ILMIY_FALSAFIY HAMDA ILMIY TAHLILI - Sevgili Oxunjonova Boburjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  oliy  ta’lim  tizimida  “art-ijodkorlik”  va  “pedagogik kompetensiya” tushunchalarining ilmiy-falsafiy mohiyati hamda nazariy-metodologik asoslari  tahlil  qilinadi.  Art-ijodkorlikning  talaba  shaxsini  rivojlantirish,  innovatsion fikrlashni  shakllantirish  va  kasbiy  faoliyatda  ijodiy  yondashuvni  ta’minlashdagi ahamiyati  yoritiladi.  Shuningdek,  pedagogik  kompetensiyaning  tarkibiy  qismlari, zamonaviy  ta’lim  jarayonidagi  o‘rni  va  bo‘lajak  mutaxassislarning  kasbiy tayyorgarligini  takomillashtirishdagi  roli  ilmiy  nuqtai  nazardan  asoslab  beriladi. Tadqiqot  natijalarida  art-ijodkorlik  va  pedagogik  kompetensiyaning  o‘zaro integratsiyasi ta’lim sifati hamda pedagogik samaradorlikni oshirishning muhim omili ekanligi aniqlangan.