KASBGA OID EVFIMIZMLAR TAHLILI VA TADQIQI - Qoraqulova Feruza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola kasbga oid evfemizmlarning lingvistik xususiyatlari, funksiyalari va  ijtimoiy-madaniy  ahamiyatini  tahlil  qilishga  bag'ishlangan.  Unda  turli  kasbiy sohalarda  qo'llaniladigan  evfemistik  birliklarning  shakllanish  mexanizmlari  va ularning  kommunikativ  maqsadlari  atroflicha  o'rganiladi.  Tadqiqot  natijalari  shuni ko'rsatadiki, evfemizmlar noxush tushunchalarni yumshatish, kasbiy etiketni saqlash va  muayyan  kasb  madaniyatini  aks  ettirishda  muhim  rol  o'ynaydi.  Maqolada evfemizmlarning semantik o'zgarishlari va ularning nutqdagi pragmatik ta'siri ilmiy asosda  yoritilgan.  Mazkur  tahlil  kasbiy  muloqot  samaradorligini  oshirish  va tilshunoslikdagi evfemizm hodisasini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.