OʻGʻRI HIKOYASIDA TARIXIY SOʻZLAR TAHLILI - Qarshiyeva Mahzuna Erkin qizi; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola Abdulla Qahhorning mashhur "Oʻgʻri" hikoyasida qoʻllanilgan tarixiy soʻzlarning lingvistik tahliliga bagʻishlangan. Tadqiqotda asarda uchraydigan eski  va  arxaik  leksik  birliklarning  maʼno  qatlamlari,  ularning  paydo  boʻlish  tarixi hamda  hikoyaning  badiiy-gʻoyaviy  mazmunini  boyitishdagi  oʻrni  koʻrib  chiqiladi. Shuningdek, ushbu soʻzlarning zamonaviy oʻzbek tilidagi ekvivalentlari va ularning semantik oʻzgarishlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqola orqali adabiy asarlardagi tarixiy  leksikaning  tilshunoslik  va  madaniyatshunoslik  nuqtai  nazaridan  ahamiyati yoritiladi.