YASHIL IQTISODIYOTNI BARQAROR RIVOJLANTIRISHDA IQTISODIY BOSHQARUVNING O’RNI - Xudoyorov Azizbek Avaz o‘g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Bugungi kunda jahon miqyosida yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayoni jadallashib  bormoqda.  Yashil  iqtisodiyot  inson  farovonligini  oshirish,  ijtimoiy tenglikni  ta’minlash  hamda  ekologik  xavflarni  kamaytirishga  qaratilgan  muhim rivojlanish  modeli  hisoblanadi.  Mazkur  maqolada  yashil  iqtisodiyot  va  yashil texnologiyalarning barqaror iqtisodiy rivojlanishga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda  iqtisodiy  va  ekologik  barqarorlikni  ta’minlashda  innovatsion yondashuvlar,  iqtisodiy  samaradorlik  hamda  ijtimoiy  mas’uliyatning  uyg‘unligi yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston tajribasi hamda xalqaro amaliyot misolida muhim xulosalar keltirilgan