JIGAR FERMENTLARI KLINIK DIAGNOSTIKADA: BIOKIMYOVIY ASOSLAR VA AMALIY AHAMIYATI - Saidov Olimjon Amon O‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada jigar fermentlari — alanin aminotransferaza (ALT), aspartat aminotransferaza (AST), gamma-glutamiltransferaza (GGT), ishqoriy fosfataza (ALP) va laktat dehidrogenaza (LDH) — ning biokimyoviy tabiati, qon zardobidagi me'yoriy va patologik ko'rsatkichlari hamda klinik diagnostikadagi ahamiyati tahlil qilingan. Fermentlar faolligini o'lchash jigar kasalliklarini erta aniqlash, kechishini kuzatish va davolash samaradorligini baholashda muhim diagnostik vosita ekanligi ko'rsatilgan.