O’ZBEK MILLIY KUYLARINING SHAKILLANISHI VA XUSUSIYATLARI - Mo’ydinov Jahongir Qahramanjanovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek milliy kuylarining shakllanish jarayoni, tarixiy  ildizlari  hamda  badiiy-estetik  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  xalq og‘zaki ijodi, maqom san’ati va hududiy musiqiy an’analarining milliy kuylar rivojiga ta’siri  yoritilgan.  O‘zbek  milliy  kuylarining  ohangdorlik,  ritmik  xilma-xillik, badihago‘ylik  va  milliy  cholg‘ular  bilan  uyg‘unligi  kabi  o‘ziga  xos  jihatlari  ilmiy asosda  tavsiflangan.  Maqolada  milliy  kuylarning  yosh  avlod  tarbiyasidagi  o‘rni  va milliy madaniyatni asrashdagi ahamiyati ham ochib berilgan.