KINOFOTOFONO HUJJATLARNI SAQLASHNING TARIXIY VA ZAMONAVIY USULLARI - Sоbitоvа Gulchehrа Аkmаl qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada kinofotofono hujjatlarning tarixiy manba sifatidagi ahamiyati, ularni saqlashning an’anaviy va zamonaviy usullari tahlil qilingan. Audiovizual hujjatlarning fizik  holatini  saqlash,  konservatsiya  va  restavratsiya  qilish  masalalari  yoritilgan. Shuningdek,  raqamlashtirish  jarayonining  muzey  va  arxiv  fondlaridagi  ahamiyati hamda  zamonaviy  axborot  texnologiyalarining  ushbu  yo‘nalishdagi  o‘rni  ko‘rib chiqilgan.