QUTADGʻU BILIG ASARI MATNIDA ANTONIMLAR - Qorjovova Farangiz olim qizi,; Erdanova Muxlisa Xoshim qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya “Qutadgʻu bilig” asari turkiy adabiyotning muhim yodgorligi boʻlib, oʻzida boy leksik-semantik hodisalarni mujassam etgan. Ushbu maqola asar matnida uchraydigan antonimlarni  atroflicha  tahlil  qilishga  bagʻishlangan.  Unda  antonimlarning  turlari, ularning  asar  gʻoyasini  ifodalashdagi  funksiyalari  hamda  uslubiy  ahamiyati  koʻrib chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari  asarning  lingvistik  qatlamini  chuqurroq  anglashga  va Yusuf Xos Hojibning soʻz sanʼatidagi mahoratini ochib berishga xizmat qiladi.