O'QUVCHILAR O'RTASIDA TELEFON VA IJTIMOIY TARMOQ QARAMLIGINI OLDINI OLISH CHORALARI: PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Yuldasheva Gulbaxor Abdurasulovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqola  o‘quvchilar  o‘rtasida  smartfonlar  va  ijtimoiy tarmoqlarga  qaramlik  muammosini  psixologik  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Unda raqamli  texnologiyalardan  noto‘g‘ri  foydalanish  oqibatlari,  jumladan,  akademik o‘zlashtirishning  pasayishi,  ijtimoiy  izolyatsiya  va  psixologik  muammolar  ko‘rib chiqiladi. Maqolada Namangan viloyati To'raqo'rg'on tumani 53-sonli umumiy o‘rta ta’lim  maktabi psixologi  Yuldasheva  Gulbaxor  Abdurasulovnaning  amaliy  tajribasi asosida o‘quvchilarda telefon va ijtimoiy tarmoqlardan ongli foydalanish madaniyatini shakllantirish,  ularda  o‘zini  o‘zi  tartibga  solish  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  va qaramlikning oldini olish bo‘yicha samarali psixologik choralar muhokama qilingan.