SAID AHMAD HIKOYALARIDA KULGI VA HAYOT HAQIQATI - Sherqoʻziyeva Muhayyo; Abdullayeva Gulnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada    satira  va  yumor  ,  kulgi  va  hayot  haqiqati masalasi tahlil qilingan . Said Ahmad  ijodidagi yumor va satiraning oʻrni, ular orqali inson  xarakteri  hamda  jamiyatdagi  ayrim  illatlarning  ochib  berilishi  yoritilgan. Xususan,  “Qoplon”  va  “Sobiq”  hikoyalari  misolida  laganbardorlik,  manmanlik, shuhratparastlik, dabdababozlik kabi salbiy holatlarning kulgi vositasida tasvirlanishi tahlil etilgan