ABDULHAMID CHO‘LPON SHE’RIYATIDA ERK VA OZODLIK G‘OYASI - Abdullayeva Gulnoza,; Sherqo’ziyeva Muhayyo Kamoliddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Abdulhamid  Choʻlpon  sheʼriyatida  erk  va ozodlik gʻoyasining badiiy ifodalanishi tahlil qilingan. Shoirning “Goʻzal” va “Xalq” sheʼrlari  misolida  ozodlik,  milliy  uygʻonish,  xalq  birligi  hamda  maʼrifatparvarlik gʻoyalari yoritilgan. Shuningdek, sheʼrlarda qoʻllangan ayrim badiiy sanʼatlar tahlil qilinib, ularning asar mazmunini ochishdagi oʻrni koʻrsatib berilgan.