ABDULLA QAHHORNING "KO'R" HIKOYASIDA INSONIY QIYOFA VA IJTIMOIY REALLIK - Akbaraliyeva Xurshida Kamoliddin qizi,; Abdullayeva Gulnoza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Ushbu  maqolada  Abdulla  Qahhorning  o'zbek  adabiyotidagi  eng ta'sirchan  hikoyalaridan  biri  -"Ko'r"  asari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  hikoyaning g'oyaviy-badiiy  mazmuni, qahramonlar psixologiyasi, muallif uslubining o'ziga xos xususiyatlari, shuningdek, asarda tasvirlangan ijtimoiy va ma'naviy ziddiyatlar keng yoritiladi.  Adabiy  tanqid  nazariyasidan  kelib  chiqib,  hikoyaning  kompozitsion tuzilishi,  ramziy  qatlamlari  va  badiiy  vositalari  ilmiy  metodologiya  asosida  ko'rib chiqiladi. Maqolada A.Qahhorning yozuvchilik mahorati alohida ta'kidlanib, asarning o'zbek nasri rivoji uchun tutgan o'rni belgilanadi.