ABDULLA ORIPOVNING "O'ZBEKISTON" SHE'RIDA VATANPARVARLIK LIRIKASI VA BADIIY MAHORAT - Akbaraliyeva Xurshida; Abdullayeva Gulnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Ushbu  maqolada  o'zbek  she'riyatining  zabardast  namoyandasi Abdulla  Oripovning  "O'zbekiston"  she'ri  har  tomonlama  tahlil  qilinadi.  Asarning g'oyaviy  mohiyati,  lirik  syujet,  obrazlar  tizimi,  badiiy  vositalar  va  janriy  o'ziga xosliklari  batafsil  ko'rib  chiqiladi.  She'rdagi  vatanparvarlik  ruhi,  millatning  tarixiy xotirasi va tabiat tasvirining badiiy vazifasi ilmiy adabiyotshunoslik metodologiyasi asosida  tadqiq  etiladi.  Maqola  o'zbek  lirik  she'riyatining  keyingi  avlod  uchun ahamiyatini belgilashga qaratilgan.