O‘ZBEK TILINI XORIJIY TIL SIFATIDA O‘QITISH TAMOYILLARI - Pulatova Dilfuza Zaxitdjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xorijlik talabalarga o‘zbek tilini o‘rgatishda tilning o‘ziga xos xususiyatlari,  uning  orfoepik  va  orfografik  me’yorlarining  interferensiyasi  va  uni bartaraf  etish  usullari  ilgari  suriladi.  Shuningdek,  o‘zbek  tilini  xorijiy  til  sifatida o‘rganishda  grammatikaning  alohida  o‘rni  belgilanadi  hamda  grammatikasiz  tildan to‘liq foydalanishning iloji yo‘qligi alohida ta’kidlanadi.